Съвети 

3 страхотни ползи от приема на аминокиселини

Аминокиселините са хранителна добавка с високо съдържание на белтъчини, които играят важна роля при здравето и правилното функциониране на организма. Съществуват 20 различни вида аминокиселини.

Важността на всеки един от тях не е за пренебрегване, особено при спортисти и активно трениращи. Аминокиселините участват в различни процеси, които помагат за изграждането на мускулни тъкани.

Те повишават интензитета на трениране и са част от още много други процеси, важни за вашето здраве. Workout.bg ви представя 3 страхотни ползи от приема на този суплемент.

Не се колебайте да започнете да приемате аминокиселини, а резултатите несъмнено ще си проличат в огледалото в най-скоро време.

1. Предотвратява загубата на мускулна маса

Аминокиселините са едни от най-важните и продавани хранителни добавки в средите на фитнес ентусиастите, които се борят неуморно за по-добра форма и повече сила. Процесите на тялото са сложно нещо и за да е наред всичко се изискват стриктен хранителен режим, дисциплина и малко външна помощ за по-големи и бързи резултати.

Тайната за здравите и оформени мускули, за които си мечтаете е именно съставът на този суплемент, защото предотвратява разграждането на мускулна тъкан, като изгражда нови тъкани веднага след загубата на старите (регенерация), което е неизменна част по време на силови и интензивни упражнения.

2. Повишава ефективността от тренировките

Енергията, която дават аминокиселините на тялото е несравнима. С тях ще останете очаровани от това колко по-продължително ще можете да тренирате и все по-бързо да се доближавате до мечтаната фигура.

Те действат мотивиращо и енергизират организма като го зареждат с нови белтъчини и облекчават умората. Намаляват болезнеността на мускулите след като те са пренатоварени.

Предотвратяват възпалението от по-сериозни травми, които изискват дълго време за възстановяване и затрудняват тренирането през този период.

3. Повишават качеството на съня и повдигат настроението

Триптофанът е една от 20-те съставки на аминокиселини, което помага за производството на серотинин, който е известен като хормонът на щастието. При ниски нива на серотинин в организма вие чувствате отпадналост, умора и напрежение, които влияят до голяма степен на вашия сън и настроение.

Приемайки аминокиселини от Workout.bg, вие давате достатъчно количество серотинин на вашето тяло с което може да бъдете сигурни, че проблемите с недоспиването ще останат в миналото и ще се радвате на спокоен и дълбок сън.

Свързани

Leave a Comment