Идеи Полезно 

Шестте предимства на ежедневното движение

Ако сте човек, който се чувства ужасен, когато чуе „правете ежедневните си упражнения“, време е да разберете, че здравето ви е свързано с движение и има много малко неща, които трябва да правите ежедневно, за да сте в кондиция.

Време е да спрете да мислите за ежедневните упражнения като за ангажимент със сериозни натоварвания. От мозъка до ставите, движението всеки ден има силата да заздрави всяка част от тялото ви. Забравете за малко за автомобила си, с който дори често могат да се случат инциденти, а при фатален такъв до изплащане на кръвнина при катастрофа.

И не говорим да се натоварвате значително постоянно. Просто е – независимо дали изберете да включите малки движения в рутината си или опитате нова дейност като колоездене или йога, увеличаването на ежедневната ви мобилност може да помогне за подобряване на цялостното ви здраве.

Започнете с малко. Разтягайте се за 10-тина минути, обиколете апартамента си няколко пъти, докато говорите, разходете се из квартала, практикувайте йога. Малките тренировки могат да окажат значително влияние върху вашето физическо и психическо здраве. И можете да ги правите от комфорта на вашия дом или работа.

Мускули: Имате повече от 600 мускула в тялото си. Движейки се, вие укрепвате мускулите си, което подобрява стабилността, баланса и координацията. 

Кости: Движението помага за изграждането на по-издръжливи, по-плътни кости. 

Стави: Опитайте йога. Като осъзнавате как се движите, можете да подобрите координацията и баланса, да имате предвид позицията на ставите си и да релаксирате. 

Мозък: Ходенето по 30-40 минути на ден три пъти седмично може да помогне за „възобновяване“ на структурите на мозъка, свързани с когнитивен спад при по-възрастни хора. 

Сърце: Можем да избегнем много сърдечни заболявания, ако поддържаме форма, така че започнете да се движите и опитайте да карате колело, за да подобрите здравето на сърцето си. 

Бели дробове: По-интензивните тренировки подобряват сърдечно-респираторната ви издръжливост.

Свързани

Leave a Comment