Полезно 

Подходящ ли е сока от нони за деца?

Колкото и полезни да са някои природни билки – понякога приложението им за лечение и подсилване на детския организъм има своите противопоказания или ограничения. И тъй като сокът от нони е един от най-популярните напоследък начини да поддържате тялото и имунната си система във форма – в следващите изречения ще разгледаме какви са ползите от него и може ли да се консумира от по-малките членове на семейството.

Сокът от нони или още известен като индийската черница е познат на източните народи от преди 2 000 години. От тогава до днес те го използват за лечение на редица болести и неразположения, сред които са:

– вирусни и бактериални инфекции;
– диабет; хепатит; тумори, кисти;
– безплодие, менструални болки, запушени маточни тръби;
– артрит, ставни болки и други.

Популяността, с която сокът се сдоби през последните години, се дължи именно на неговите редица полезни свойства, произлизащи от наситения му с целебни вещества и аминокиселини, състав. Известно е, че напитката от плодовете нони съдържа в себе си:

– 18 различни аминокиселини;
– антиоксиданти;
– витамини;
– минерали.

Нони сиропът се слави още с благоприятния ефект, който оказва и върху храносмилателната система, поддържането на имунната сиситема в оптимално състояние, подпомагането при проблеми със сърдечно-съдовата система и като цяло благоприятно влияние върху целия организъм и всички органи. Преди всичко обаче сокът от нони бива силен антиоксидант и мощно болкоуспокояващо. Той може да пребори зародила се настинка, заради своите антибактериални свойства и противовъзпалително действие, като оказва подобрение при кашлица, астма и всякакви други распираторни проблеми. Именно тези му свойства го превръщат в средство, което много родители считат за безопасно и полезно да дадат на децата си. А дали това всъщност е така?

У нас растението Morinda Citrifolia и плодовете му нони не са особено популярни, което прави и знанията за него малко по-ограничени от тези на Изток. След като закупите нони сок bio-vital за цялото семейство – едно от нещата, за които трябва да се информирате бива не само ползите отнего, но също и начина, по който сокът трябва да се пие от възрастни и от деца.

Препоръчителната дневна доза за възрастен човек е 60 мл., като препоръчително е да консумирате два пъти дневно от сока по 30 мл. За деца количеството е наполовина, като нони сироп може да пиете и между храненията. В случай, че консистенцията ви се струва прекалено наситена – сокът може да разредите с вода, което по никакъв начин няма да повлияе на лековитите му свойства.

И докато при възрастните приемът на сок от нони е породен от желанието за пречистване на организма и лечението на различни неразположения, при децата той трябва да се приема най-вече с цел подсилване на имунната система и превенция на детския организъм от паразити.

Не са известни противопоказания за консумацията на полезната напитка, дори и да се превиши препоръчаната дневна доза от нони сиропа. Що се отнася до приема му от бременни жени и по време на кърмене – някои лекари казват, че няма опансност, но все пак – поради липса на достатъчно изследвания през този период и влиянието на островния плод – най-добре да избягвате консумацията му.

Повече информация за останалите ползи на екзотичният сок от нони и вариантите за неговата покупка може да откриете на уеб адреса bio-vital.net или след позвъняване на телефон: +359 883 73 33 66.

Свързани

Leave a Comment