Полезно 

Подходяща форма на официална рокля. Как да изберем най-добрата форма за нашето тяло?

Пясъчен часовник – това е първата форма на рокля която искаме да се спрем Вашето внимание . Също е споменавана като обърнат конус.  Силното стеснение в талията и пищното разгръщане на ханш и бюст придават обем на двете части като ги описват доста. Препоръчително е за дами с фигури които искат да подчертаят тези форми. Модерен моден похват за пищни дами известен като “ Не се притеснявам от тялото си и искам да подчертая факта, че съм закръглена“.

Мермейд/ Русалка  – формата е достатъчно красноречива за характерната форма на този тип рокля. Подходящото тяло е с по-широки бедра и ханш както и среден до голям бюст. Тук цялата линия на бедра и крака е скрита в тъй наречената опашка на русалката.  Визуално изпъква пищният бюст за сметка на закръгленият ханш , които би следвало да се прикрие или поне да не „натрапва“ с присъствието си. Дами над 170 см ръст ще се чувстват комфортно в такава одежда.

Квадрат/ на английски square form/  . Понякога гръдна обиколка , талия и ханш са с размери близки като стойности.  Оттам идва и квадратната им форма на роклята. Ще се запитате –да все пак нали се стараем да прикрием някои форми от тялото.  Разбира се така е но в този случай всяка друга кройка би стояла не добре на самото тяло. По принцип самото тяло е симетрия и особено за дамите с нисък ръст е наложително да бъде съобразено с този факт.

Асиметрия или как с асиметрична официална рокля да прикрием всички недостатъци на фигурата. Повечето дизайнери разнообразяват даден продукт с такъв похват в кройката без реална практична нужда а той реално е създаден да прикрие несъразмерният ханш или обиколка на ръката.  Допълнителни геометрични фигури в модела на роклята също могат да създадат визуална илюзия за по-голям или по-малък обем .

Свързани

Leave a Comment