Полезно 

Най-доброто време за покупка на кола

 

Купувачите винаги търсят начин да намерят най-изгодната сделка и да спестят пари за големи покупки. Голяма част от това мислене се върти около намирането на най-доброто време за закупуване на определен артикул. Имате нужда от нов телевизор? Пазарувате на Черния петък. Пътувате някъде? Купувате самолетния си билет във вторник и летите в сряда.

Не е по-различно за колите. На въпроса „Кога е най-доброто време за покупка на кола?“, има много отговори – от края на месеца до „когато излязат новите модели“. Има толкова теории по тази тема, колкото са дните в годината. И колкото и да е странно, в много от тях има зрънце истина.

Истината е, че най-доброто време за закупуване на автомобил е, когато човек има нужда от него и се чувства готов да купи, независимо от времето на годината. Купуването на автомобил може да бъде стресиращо и може да отнеме повече от месец, за да се вземе решение, затова е добре да се обърне към професионалисти, които да направят оглед на кола и да помогнат в избора.

Ако основната цел е да закупите нов автомобил на възможно най-добрата цена, има много продажби в края на декември. Все пак отстъпките за нови автомобили обикновено следват тенденция, която съвпада с представянето на нови модели. Като цяло, колкото повече нови коли идват, покупката на стар модел води до спестявания.

Край на дизайнерския цикъл на автомобила (преди редизайн)

Когато производителят ще продължи да прави определен модел автомобил, но е на път да го преработи изцяло, могат да се намерят добри оферти за настоящия дизайн. Вярно е, че купувате кола без най-новия стил или технология, но ако търсите изгодна сделка, това може да няма значение.

Край на жизнения цикъл на автомобила (прекратен модел)

Понякога производителят обявява, че ще спре да произвежда кола изобщо. В тази ситуация има потенциал за още по-големи спестявания. Все пак си струва да се разбере, защо производителят на автомобили е решил да спре дадено превозно средство. Въпрос ли е на промяна на вкусовете или не е била добра по отношение на производителност или надеждност? През последните години например SUV-тата станаха много популярни и много местни автомобилни производители прекратиха производството на много от своите седани. Има марки и превозни средства, които така и не успяват да пробият и затова тяхното производство просто се прекратява. Ако случаят е друг, си заслужава да се обмисли покупка.

 

Свързани

Leave a Comment