Вкусно Основни ястия 

Леща със свински ребра на фурна

Необходими продукти

Продукти за 4 порции: 4 ребра с повече месо, 1 1/2ч.ч. леща, 1 глава лук, 1 морков, 1 пащърнак, 1/2ч.ч. доматен сок от консерва, 1ч.л. сол, 1ч.л. червен пипер, 1ч.л. суха ронена чубрица, 1с.л. тазгодишна свинска мас

Начин на приготвяне

Свинските ребра се слагат в тенджера. Наливат се 2ч.ч. вода. Ребрата се варят в продължение на час на кротък огън. Лещата се накисва предварително за едно денонощие във вода. На следващият ден се отцежда от водата. Слага се в тенджера. Наливат се 2ч.ч. чиста вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на дребно, а кореноплодните – на кръгчета с къдраво ножче. Подготвените зеленчуци се слагат в тенджерата при лещата. Добавя се 1с.л. свинска мас.

Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Продуктите се варят на кротък огън един час. Взема се гювеч. Слага се варената леща заедно със зеленчуците и лещен бульон. Поръсва се 1ч.л. сол, червен пипер и чубрица. Добавя се доматеният сок. Разбърква се с дървена лъжица. Отгоре се подреждат варените свински ребра. Долива се 1ч.ч. прецеден свински  бульон. Гювечът се похлупва. Ястието се готви на умерена фурна 30 минути. След готовност се пече още 15 минути без капак, колкото да хване коричка. В порция се поднася свинско ребро с леща.

Свързани

Leave a Comment