Полезно 

В какви ситуации се налага пускане на стартов ток за автомобил?

 

Ако сте нови в автомобилния свят, има шанс все още да не сте запознати с всичките му тънкости. Един от най-често срещаните проблеми на хората, притежаващи моторни превозни средства, са ситуациите, свързани с подаване на стартов ток. Какво представляват и какви са причините, които ги пораждат, можете да разберете от следващите редове. 

Стартов ток се налага да бъде подаден, когато по някаква причина нормалната работа на устройството бъде нарушена и то не може да функционира със собствени средства. Но какво може да причини подобни явления?

Един от най-честите “виновници” за мъката на стотици хиляди водачи на автомобили са ниските температури и зимните студове. Дори и да не управляваме превозното средство лично, всички ние сме ставали неволни свидетели на гневните словоизлияния на наши близки и приятели, които само преди минути са крачили наперено към колата, за да потеглят за работа, но им се налага да се върнат скоропостижно, носещи на ръце клетия акумулатор, паднал в жертва на мразовитите условия на околната среда. 

Друга честа причина за страданието си, парадоксално или не, се оказваме самите ние. Помните ли онзи случай, в който бързахте да се срещнете с приятели и забравихте фаровете си включени? А когато се разсеяхте и оставихте радиото да върви цял ден на честотите на местното радио? Всичко това са действия, които да доведат до изчерпването на ресурса на акумулатора и да наложат подаването на стартов ток. 

Рядкото каране на колата и държането ѝ дълго време между четирите стени на гаража, също може да създаде необходимостта от външен стимул, за да може системата да сработи нормално отново. 

По-технически предпоставки могат да са остарял или неизправен акумулатор, както и наличието на неидентифициран ток на утечка в превозното средство, който може да има много неблагоприятни последици върху цялостното му състояние. Бъдете внимателни и се грижете за автомобила си, за да ги избегнете.

 

Свързани

Leave a Comment