Салати 

3 любими салати с авокадо

Обичате ли авокадо? То определено има интересен вкус и е изключително полезно. Всъщност, желателно е да се консумира по половин авокадо на ден за подобряване на имунната система. Съдържа голямо разнообразие от витамини и минерали – богато е на витамин С, Е и А, както и на протеини, също така е мощен антиоксидант. Като цяло, плодът е изпълнен с полезни вещества за човешкия организъм. Затова в настоящата статия ще ви представим 3 лесни рецепти за салати с авокадо. Вижте как да си приготвите вкусна и същевременно здравословна храна.

Салата с авокадо и чери домати

Необходимите продукти за тази салата са: 3 броя авокадо, нарязани на кубчета; 10 чери доматчета, разрязани наполовина; сок от 1 лайм; 1 супена лъжица зехтин; ¼ чаена лъжичка кимион; 1 супена лъжица сол; 1 супена лъжица черен пипер; 1 краставица, нарязана на кръгчета.

В малка купа се разбиват сокът от лайм, кимионът и зехтинът. Всички други гореспоменати продукти се смесват. След това се заливат с получената смес от лайма, зехтина и кимиона. Това е една изключително ефектна, полезна и бърза за приготвяне салата, с която всяка домакиня може да впечатли своето семейство или гости.

Салата с пилешко месо и авокадо

Тук се нуждаете от пилешко месо с грамаж от около 250 грама; 1 авокадо, нарязано на кубчета; 60 грама кисело мляко; 1 супена лъжица сок от лайм; една чаена лъжичка сол; ¼ чаша червен лук, разрязан на кубчета и свеж кантарион.

Начинът на приготвяне на тази невероятно вкусна салата е следният: смесваме авокадото, киселото мляко, сока от лайм и солта. След това прибавяме червения лук, нарязан предварително на тънки лентички и пилешкото месо, надробено на малки кубчета. Накрая се добавя кантарионът. Салатата е богата на вкусове.

био продукти

Салата с авокадо, синьо сирене, сирене бри и орехи

Продуктите, които са ви необходими, са: 1 маруля; 1 авокадо; 60 грама сирене бри; 60 грама синьо сирене; 30 грама орехи; 2 супени лъжици зехтин; 1 супена лъжица сок от лайм; сол на вкус.

Авокадото се нарязва на кубчета, а марулята се накъсва на парчета. Добавя се сокът от лайм, зехтина и солта. Салатата се разбърква добре и се декорира с орехите, синьото сирене и сиренето бри.

boxie

Свързани

Leave a Comment